Delphin Kinderopvang in Hoogerheide

Spelenderwijs worden wie je bent

Al op hele jonge leeftijd worden de unieke karakters van kinderen zichtbaar. De een neemt makkelijk het initiatief, de ander kijkt liever nog even de kat uit de boom. Ieder kind ontwikkelt zich ook in een ander tempo en daar is bij LPS kinderopvang de ruimte voor. Wij bieden een warme en vertrouwde omgeving waarin we het belangrijk vinden dat uw kind zich veilig en begrepen voelt. Ieder kind moet kunnen groeien en ontwikkelen op zijn of haar eigen manier.

Peuteropvang

Samen spelen met leeftijdsgenootjes, koekjes bakken, verkleden en lekker buiten spelen in onze eigen buitenspeelruimte. Of wat dacht je van muziek maken en liedjes zingen, waarbij we alle muziekinstrumenten uit de kast trekken? In onze peuteropvanggroep De Rakkers staan plezier maken, samen leren spelen en ontdekken dagelijks op het programma. Daarnaast leren kinderen een heleboel nieuwe vaardigheden aan de hand van uitdagende, thematische activiteiten binnen het ontwikkelingsstimuleringsprogramma Uk & Puk. Dit geeft peuters spelenderwijs de tools mee die ze nodig hebben op de basisschool.

Voorschoolse opvang

Voor vroege vogels is er de voorschoolse opvang Zoefff. Lekker rustig opstarten aan de ontbijttafel, of de ochtend actief beginnen in een van de speellokalen of leuke speelhoeken (lego-, poppen-, spelletjes- en knutselhoek).

Naschoolse opvang

Ook verbonden aan LPS locatie Delphin zijn BSO Spetter en BSO Kooiduin. Spetter biedt naschoolse opvang voor kinderen vanaf groep 1 en organiseert regelmatig leuke thematische (buiten)activiteiten.

Kooiduin is er buiten schooltijd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Beide opvangvestigingen hebben veel buitenruimte en zijn gelegen in een bosrijke omgeving. Zo kunnen kinderen op onderzoek gaan in de natuur en natuurlijk ook lekker ravotten. Spetter en Kooiduin halen de kinderen zelf op van de basisschool en brengen hen naar hun BSO-locatie.

Krachten bundelen

Bij LPS Kinderopvang besteden we veel aandacht aan relaties met partners in de regio. Er worden bijvoorbeeld regelmatig leuke workshops en activiteiten georganiseerd voor de kinderen, onder andere met (sport)verenigingen in de buurt.

Ook werken we regelmatig samen met Delphin Basisonderwijs, zij zijn gevestigd in hetzelfde gebouw en net als wij onderdeel van Lowys Porquin Stichting. Er is een onderlinge uitwisseling van kennis tussen onze pedagogisch medewerkers en de leraren en intern begeleider (IB’er) van de school. Op die manier zorgen we ervoor dat de ontwikkellijn van kinderen vloeiend doorloopt in het basisonderwijs.